Ontstaan

De band is ontstaan op de herenavond van Tennisvereniging Quick in de nazomer van 2005. Jan Kaper, Harm Janssens en Frits Dreef bespraken met elkaar de mogelijkheid om gezamenlijk een coverband te starten. Al snel kwam ook Gerrit van Cotthem in beeld en werd in september 2005 de 1e oefensessie gehouden bij Frits thuis in het souterrain.
De rollen waren voor de 1ste samenstelling snel ingevuld.
Harm werd de sologitarist. In de jaren zestig was hij sologitarist bij The Relaxers, later bij Route ’66, waar hij incidenteel nog mee optreedt.
Jan, actief musicus bij de jazzband van de muziekschool, werd de toetsenman en bediende de drumcomputer.
Frits werd de basgitarist.
In de jaren zestig speelde hij sologitaar in de band Johnny Moore and The Phantoms, vervolgens basgitaar in Bikes 11.
Hij had op zijn 19e al zijn gitaren aan de wilgen gehangen, maar heeft 37 jaar later zijn hobby weer opgeraapt, na een reünie van The Phantoms in maart 2004.
Gerrit van Cotthem werd de zanger en slaggitarist van de nieuwe formatie. Ook Gerrit had in de jaren zestig zijn sporen reeds verdiend in de muziek.


Omdat een geschikte drummer binnen de vereniging niet voorhanden bleek werd Michel ter Horst, een collega van Jan benaderd om deze plek in te vullen. Met de komst van Michel zakte ook de gemiddelde leeftijd van de band behoorlijk.
Er werden op zijn verzoek o.a. Queen nummers toegevoegd. Ook zijn eigen composities Out of Reach en Getting loose staan op het repertoire.


Per 1-1-2008 behoort ook Cees Terwel tot de vaste formatie van TieBreak. Cees is een all-round gitarist en speelt tevens saxofoon.
Cees speelde in de jaren zestig o.a. in de groep Maddoxs, waarmee hij optrad tijdens de Soosreünie 2009.
Tevens is hij gitarist van de de groep Chapeau.