Les Baroques

Les Baroques, de succesband uit de jaren zestig met 2 hits in de top tien destijds, werd door de organisatie van de Soosreunie gevraagd om op 20 november 2010 op te treden tijdens de 5e Apeldoornse soosreunie. Helaas konden alleen de originele zanger Gary ‘O Shannon (Gerard Schoenaker) en oprichter Frank Muyser gehoor geven aan deze oproep.
Vervolgens werd TieBreak gevraagd om Les Baroques weer compleet te maken.
Bij het optreden klonken hun grote hits uit de jaren 60 ‘Such a cad en I know’ weer als van ouds.

Op www.muziekencyclopedie.nl staat over Les Baroquesde o.a. volgende informatie:

In de winter van 1965/1966 regisseert Frans Rühl de twintig minuten durende zwart-wit-film Brake Down, met Les Baroques in de hoofdrol.
De groep speelt onder andere Such A Cad, de single die tegelijk met de film uitkomt. De eerste en grootste hit dankt de band aan een onvergetelijk riedeltje op de fagot.
Al zal ook de bijzonderheid dat Rob Out van het toen nog almachtige Veronica achter de opnameknoppen zat, zeker niet ten nadele van het succes hebben gewerkt.
Such A Cad is nog niet verdwenen uit de Top 40 als de opvolger verschijnt. I Know wordt de op-een-na-grootste hit van Les Baroques.
Het plaatsucces leidt tot een optreden op het Grand Gala du Disque, het jaarlijkse feestje van de platenindustrie.

 De crew van Les Baroques bij de voorbereiding voor het concert op 20 november 2010 in Cortenbosch te Apeldoorn, ter gelegenheid van de 5de Soos-Reünie.Op de foto op de voorgrond Frank Muyer- gitaar en Gary ‘O Shannon – zang (Gerard Schoenaker).Overige musici: Michel ter Horst – drums, Cees Terwel – gitaar en saxofoon, Jan Kaper – toetsen, Frits Dreef – basgitaar en Gerrit van Cotthem -backingvocals. 

Een foto-impressie van het optreden op 20-11-2010 in Cortenbosch te Apeldoorn.

 Kijk ook bij https://www.tiebreak-music.nl/gallery/les-barouqes/ voor meer foto’s